Over mij

Hi, ik ben Chantal Jansen …

“Je krijgt zeker veel opmerkingen over je naam,” hoor ik vaak wanneer ik mezelf voorstel. Sommige vragen zelfs: “Ben jij DÉ Chantal Jansen?”

Ik moet altijd lachen en antwoord: “Nou, nee. We hebben dezelfde voornaam en bijna dezelfde achternaam, maar daar houden de overeenkomsten wel op.

Je wilt mij niet horen zingen en ik heb geen idee hoe ik mij moet gedragen in de spotlight. We hebben wel allebei evenveel drive en energie, en zijn niet op onze mond gevallen 😅

over-wetenswaardig-hr-chantal

Als klein meisje ging ik al met iedereen in discussie. Wanneer anderen links gingen, ging ik rechts. En andersom.

Op de middelbare school deed ik fanatiek mee aan debatteams en het ‘Lagerhuis’. Het was dan ook logisch dat ik advocaat zou worden. Rechtenstudie? Check. Master in strafrecht en master in arbeidsrecht? Check. Helemaal gelukkig? In het begin wel. Ik mocht ontzettend veel werkgevers helpen om hun arbeidsomstandigheden te optimaliseren en een great place to work te worden.

Ik merkte steeds vaker dat ik bij bedrijven met tientallen werknemers eigenlijk te laat werd ingeschakeld.

Damage control. Gedoe oplossen wat helemaal niet had hoeven ontstaan.

Wat ik nóg liever wilde, was aan die fundering werken. Het vanaf het begin goed inrichten, zodat je mij minder nodig hebt tegen de tijd dat je tientallen werknemers hebt.

Daarom focus ik mij nu helemaal op de ondernemer die net zijn eerste werknemer(s) aanneemt. De ondernemer die het meteen goed wil doen en geen zin heeft in gezeur later. Je ondernemersreis wordt op die manier een stuk makkelijker, en niet te vergeten tevreden werknemers die je overal (aan)prijzen.

“Top ervaring met Chantal mogen ervaren”

Als horeca-ondernemer is er vaak weinig tijd en een druk bestaan. Chantal heeft voor ons in No-time een inventarisatie gemaakt voor de RI&E en het Arboplan.

Ze weet als geen ander hoe ze met druk bezette ondernemers om moet gaan en zet alle mogelijke communicatie middelen in om de informatie die ze nodig heeft te vergaren.

Complimenten over je werkhouding, werkethiek, kundigheid en het perfect afgeleverde werk!
Een samenwerking met jou kan ik iedereen aanraden!

Petra Akkermans, De Heerlijkheid Grandcafé & Restaurant

Ik weet: die eerste stap om iemand aan te nemen kan enorm groot voelen

Ik hoor allerlei doemgedachtes voorbij komen. Van “een werknemer kost veel meer geld” tot “als ik eenmaal een werknemer heb, kom ik er nooit meer vanaf”. Ik snap helemaal waar deze gedachtes vandaan komen, maar ik wil je laten zien dat het in de praktijk écht wel meevalt.
icoon check rood
Pieker je dat je direct aan een werknemer vastzit? Start dan gewoon met een contract van een half jaar (of zelfs korter).
icoon check rood
Lig je wakker omdat je bang bent dat je werknemer ziek wordt? Zorg dan voor een verzuimverzekering.
icoon check rood
Maak je je druk omdat je werknemer het werk misschien niet zo goed doet als jij? Neem dan gewoon de tijd om ‘m de kneepjes van het vak te leren.
icoon check rood
Vrees je dat je te weinig werk hebt voor je werknemer? Begin dan met een 0-uren contract..
chantal-jansen-arbeidsrecht jurist
chantal-jansen-arbeidsrecht-jurist-ewijk
pijl omlaag roze

Voor alle beperkende gedachtes die in jouw hoofd oppoppen is gewoon een oplossing. Je hebt alleen iemand zoals ik nodig die ze jou aanreikt😉.

Ondernemers zijn bijvoorbeeld zo bang dat als ze een werknemer voor bijvoorbeeld 24 uur per week aannemen, ze dan iedere week voor 24 uur werk moeten regelen. Ze gaan als een malle werk verzinnen om die werknemer bezig te houden.

“Maar ik betaal de werknemer toch voor 24 uur per week?” hoor ik dan. Wat ze vergeten, is dat een werknemer vaak veel goedkoper is dan een zzp’er die je inhuurt.

En wat maakt het uit als je werknemer sommige weken maar voor 15 uur werk heeft? Geloof me, die ruimte die je ze daarmee geeft verdient zich op een andere manier wel terug.

“Chantals hulp maakte alles voor mij veel meer behapbaar!”

Chantal wist vanuit de wet- en regelgeving precies wat verplicht is en over welke zaken wij na moesten denken. Ik heb haar bestookt met vragen en zij heeft mij in duidelijke, informele taal alles uitgelegd wat ik wilde weten.
Lisanne de Laat, Thuishulp Breda

Als ik niet bezig ben om juridische zaken in normale mensentaal over te brengen ben ik…

Te vinden in het lieftallige dorpje Ewijk, beter bekend als ‘knooppunt Ewijk’. Waarschijnlijk heb je geen idee waar het ligt, toch? Daarom zeg ik vaak dat het ‘vlakbij Nijmegen’ is.

Ik ben een moeder van vier waanzinnig leuke kinderen – yep, mama’s trots: Liam, Daniel, Nathan en Jazzlyn.

Mijn vrije tijd? Die spendeer ik het liefst in een Efteling, Burgers Zoo of vakantiepark. Want als mijn kinderen een topdag hebben, dan heb ik dat ook.

“En ’s avonds plof je zeker neer op de bank, toch?”

Nou, nee.

Dan is het tijd om de woonkamer op te ruimen, de was op te vouwen, de broodtrommels voor de volgende dag klaar te maken én nog even aan de slag te gaan voor werk. Maar weet je, je krijgt er zóveel voor terug 😉

Hoe doet jij dat toch?!

Een andere opmerking die ik vaak krijg.

Mijn geheim? Ik ben super gestructureerd en kan een plan maken als geen ander (moet ook wel, anders gaat het helemaal mis).

Maar ik kan ook loslaten en me niet druk maken om de kleine dingen. Ik ben praktisch ingesteld en denk ook dat het een mindset is van “gewoon doen”. Ik geloof niet in excuses en gedoe. Ik vind altijd wel een manier om het te laten werken.

Waar ik trouwens echt van kan genieten is Friends!! En dan heb ik het niet over fysieke vrienden. Nee, ik heb het over de 10 seizoenen lange serie. Niet dat échte vrienden niet belangrijk voor mij zijn. Ik kan urenlang in een koffietentje met vrienden zitten en cappuccino’s drinken.

Als je me beter zou kennen, dan zou je weten dat

$
Studies en trainingen eigenlijk mijn hobby’s zijn. Daar waar andere mensen gaan stappen en naar festivals gaan, schrijf ik mij liever in voor een nieuwe opleiding. 
$

Ik half Marokkaans ben (van mijn moeders kant) en je dit vast merkt aan mijn temperament. Helaas heb ik de skills om Marokkaans te koken dan weer niet meegekregen.

$

Ik dol ben op koekjes! Het liefst koekjes die je kan dippen in de koffie. Zo kon ik een pak bokkenpootjes in één dag opeten. Ik zeg kón, want ik ben mijn leven aan het beteren om een sixpack te krijgen (nog een lange weg te gaan).

$
Ik een avontuurlijk hart heb en al veel heb gereisd in mijn leven. Van een stage op Curaçao tot studies in Granada en in Los Angeles.
poppetje achter computer

Wil je mij aan je zijde als steun, toeverlaat en vraagbaak in het groeien van een zelfstandige tot een werkgever?

Online programma

Wil je volledige begeleiding in de te nemen stappen van het werven van een nieuwe werknemer tot en met de inwerkperiode? Dan is mijn uitgebreide online programma 'Help, ik word werkgever!' precies wat je nodig hebt.

Juridische hulplijn

Heb je mijn online programma al gevolgd? Of heb je al werknemers in dienst en een goede basis neergezet? Ontdek dan mijn "Juridische Hulplijn". Ik sta onbeperkt stand-by per telefoon / WhatsApp voor alle personeels gerelateerde vragen.

Documentenshop

Wil je gewoon snel, goede arbeidsrechtelijke documenten? In de documenten shop vind je de meest gangbare templates die op maat zijn gemaakt voor jouw bedrijf. Vertrouw op de laatste wet- en regelgeving en ga direct aan de slag met de gebruiksklare templates.